Een kijkje achter de schermen…

Hoi! Ik ben Sanne en sinds begin februari 2020 loop ik stage bij Daadkracht Marketing. Ik loop stage op de afdeling Content. In deze blog neem ik jullie mee met een kijkje achter de schermen!

Mijn naam is Sanne Douma, ik ben 23 jaar oud en ik zit in het afstudeerjaar van mijn opleiding. Ik studeer Media & Entertainment Management aan NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden. Toen ik de vacature ‘Online marketing stagiair’ bij Daadkracht Marketing tegenkwam, wist ik het meteen: dit is iets voor mij! En wat was ik blij toen ik hoorde dat ik aangenomen was.

Nou, sinds februari ben ik 4 dagen per week vanaf half 9 ‘s ochtends op kantoor te vinden. De afdeling Content creëert alle content voor op de websites. De focus van de afdeling ligt op zoekmachineoptimalisatie (SEO). De afdeling zorgt ervoor dat er briefings klaarliggen voor nieuwe SEO-teksten, zodat de SEO-tekstschrijvers aan de slag kunnen. De afdeling optimaliseert websites op basis van AB-testen en conversie optimalisatie.

Als online marketing stagiaire ondersteun ik de afdeling op het gebied van content creatie. Ik schrijf SEO-teksten, publiceer teksten op de websites en help bij het analyseren van onze websites in Google door middel van het uitvoeren van positiechecks. Ook ondersteun ik bij het vernieuwen van de websites en de ontwikkeling van nieuwe websites. Daarnaast doe ik de communicatie met Duitse tekstschrijvers, zo zorg ik ervoor dat voor onze Duitse websites ook genoeg teksten zijn.

Mijn takenpakket is breed en ik krijg alles mee van wat er op de afdeling gebeurt!

Door de variërende werkzaamheden leer ik ontzettend veel. Ik kan mijn kennis van online marketing goed toepassen in de praktijk en ik leer elke dag weer nieuwe dingen. De ene dag ben ik voornamelijk bezig met HTML en CSS codes, tijdens het publiceren van nieuwe SEO-teksten. De andere dag verbeter ik mijn schrijfvaardigheden als SEO-tekstschrijver. Als stagiair voel ik me een volwaardig personeelslid, mede doordat ik alle ins en outs van de afdeling mee krijg. Ik heb mijn eigen planning en mijn eigen verantwoordelijkheden, wat natuurlijk erg fijn is. Hierdoor krijg je het gevoel dat je echt waarde toevoegt aan het bedrijf.

content stage

De sfeer binnen Daadkracht is informeel en het is gezellig op kantoor. Iedere dag is er een gezamenlijke lunch, waar je een maandelijks bedrag voor kunt inleggen. Er worden dan boodschappen gedaan. De gezamenlijke lunch is niet verplicht, maar het scheelt je wel tijd dat je niet iedere ochtend je eigen brood hoeft te smeren. Zo kun je weer 10 minuten langer in bed blijven liggen. Regelmatig sluiten wij de week af met een vrijdagmiddagborrel of een gezellig personeelsuitje. Als stagiaire bij Daadkracht moet je ook in zijn voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal tegen gewaagde en goed getrainde tegenstanders! Ik neem iedere keer dapper mijn verlies…

Ik blijf nog stagelopen bij Daadkracht tot eind juni 2020. In deze periode hoop ik mij verder te ontwikkelen op het gebied van online marketing en alles wat daarbij komt kijken! Wil jij ook stagelopen bij Daadkracht Marketing? Stuur dan je CV & motivatie brief naar dit email-adres: sollicitaties@daadkracht-marketing.nl.