Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel in het verbeteren van de online vindbaarheid in Google. Het is eigenlijk niets anders dan het plaatsen van links naar onze websites, op andere websites. Belangrijke aandachtspunten zijn de kwaliteit en relevantie van deze backlinks. Dit houdt in dat de links van goede kwaliteit zijn en waarde toevoegen aan de website. Ook de interne linkstructuur op onze eigen websites speelt een belangrijke rol. Websites met een goed backlinkprofiel zijn beter vindbaar in online zoekmachines dan websites die dit niet hebben.

Wij creëren een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel bestaande uit relevante, kwalitatieve links.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks voor een website, met als doel het opbouwen van een zo natuurlijk mogelijk backlinkprofiel. Een backlink is een link op een website naar onze website. Het backlinkprofiel zijn dus alle links op andere websites naar die van ons. Voor het krijgen van deze links is een effectieve linkbuildingstrategie een must. Linkbuilding bestaat uit twee onderdelen: intern en extern. Interne linkbuilding is de linkstructuur op de website zelf, en externe linkbuilding is dus het verkrijgen van backlinks.

Interne linkbuilding: gebruiksvriendelijkheid en linkjuice

Een goede interne linkbuilding verbetert de gebruiksvriendelijkheid van de website. Interne linkbuilding houdt in dat alle pagina’s op een website onderling ook een link hebben naar elkaar. Dit is een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Daarnaast zorgt een goede interne linkbuilding ervoor dat de inkomende linkwaarde uit backlinks verloopt naar de belangrijkste pagina’s op een website van ons. De linkwaarde wordt in vaktermen ook wel linkjuice genoemd.

Externe linkbuilding: kwaliteit en relevantie

Websites die werken aan het opbouwen van een goed backlinkprofiel zijn beter vindbaar. Een betere vindbaarheid leidt tot meer verkeer en een hogere conversie. Conversie is het percentage website bezoekers die daadwerkelijk een offerteaanvraag voor jouw diensten doen. Wat bij linkbuilding belangrijk is, zijn de kwaliteit en relevantie van de links.

Kwaliteit houdt in dat de links van goede kwaliteit zijn en waarde toevoegen aan de website waar de link op wordt geplaatst. Relevantie betekent dat er een verband is tussen de website waar de link op wordt geplaats, en de website waar je naar toe gaat. Een voorbeeld van het verband is het onderwerp: een link van een website voor dakdekkers naar een website over dakwerken. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

Doelen van linkbuilding

We zetten linkbuilding in voor verschillende doelen, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk het verhogen van de conversie. Hoe hoger de conversie, hoe meer leads (potentiële klanten) wij kunnen doorzetten naar jou!

Om dit doel te bereiken zijn er een aantal kleinere doelstellingen die hieraan bijdragen:

01

Opbouwen

Het opbouwen van een zo’n natuurlijk mogelijk linkprofiel, bestaande uit kwalitatieve en relevante backlinks

02

Autoriteit

Het opbouwen van een hogere website autoriteit. Autoriteit heeft invloed op de SEO (zoekmachineoptimalisatie). Dit wordt bereikt door middel van externe linkbuilding.

03

Zoekmachines

Het verbeteren van de online vindbaarheid in zoekmachines.

02

Organisch verkeer

Het verhogen van organisch verkeer (het verkrijgen van meer website bezoekers) en click through ratio (het aantal bezoekers dat op onze website blijft en doorklikt naar andere pagina’s).

Wat doen wij?

Ons team werkt elke dag hard aan zowel het optimaliseren van de interne linkstructuur als aan het opbouwen van een kwalitatief en relevant backlinkprofiel voor onze websites. We hebben een effectieve linkbuilding strategie ontwikkeld waar we dagelijks aan werken en zorgen dat onze kennis up-to-date blijft. Zo zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen linkbuilding en zetten wij dit direct in binnen onze eigen strategie.

Deze en andere werkzaamheden zorgen wij ervoor dat onze websites zo hoog mogelijk scoren in zoekmachines en wij zoveel mogelijk leads genereren, die wij doorzetten naar jou!